Met uw gezin op kerstvakantie? Brussels Airport maak het u gemakkelijker dan ooit!

By 23 december 2016 Brussels Airport, Zaventem
taxidelen kerstvakantie

De kerstvakantie op Brussels Airport brengt veel nieuws voor de passagiers van de luchthaven. Brussels Airport maakt op de drukste dagen van de kerstvakantie een aparte lijn bij de handbagagecontrole vrij voor gezinnen met jonge kinderen. Brussels Airport heeft vanaf deze week ook een nieuwe drop off parking voor vertrekkende passagiers. Reizigers naar niet-Schengenlanden kunnen in Pier B kerstcadeautjes vinden in de nieuwe walkthrough shop en andere nieuwe winkels. Goed nieuws tot slot ook voor de koffieliefhebbers onder de vakantiegangers op Brussels Airport want Starbucks is terug in de vertrekhal.

De kerstvakantie wordt gezellig druk op Brussels Airport. Net als vorig jaar worden in aanloop naar de kerstdagen ongeveer 180.000 passagiers verwacht op de luchthaven. De absolute topdag is vrijdag 23 december wanneer niet minder dan 65.000 passagiers verwacht worden, zowel vertrekkende passagiers die de zon of familie gaan op zoeken als aankomende passagiers die kerst in ons land willen doorbrengen als toerist of bij familie. Voor al deze passagiers heeft Brussels Airport veel nieuws in petto.

Family lane

Brussels Airport schenkt samen met Disney Baby en G4S deze vakantie speciale aandacht aan families die tijdens de kerstperiode op reis vertrekken. Op de drukste dagen van de kerstvakantie zal Brussels Airport een ‘family lane’ inrichten. De kinderen lopen een grote Winnieknuffel tegemoet onder de exclusieve Winnie The Pooh knuffelboog, waar ze een leuk stripverhaal ontvangen.

Gezinnen met jonge kinderen zullen op deze drukke dagen worden uitgenodigd om aan ‘family lane’ door de handbagagecontrole te gaan. Zo hebben ze alle ruimte en tijd om met de kinderen door deze controle te gaan en krijgen ze wat extra hulp bij de kinderwagens en babyvoeding. Uit eerdere tests is gebleken dat de controle op drukke dagen zo vlotter verloopt zowel voor de gezinnen als voor de andere passagiers en start de vakantie op Brussels Airport voor iedereen zo aangenaam mogelijk.

Nieuwe drop-off parking

Brussels Airport heeft op maandag 19 december een nieuwe drop-off parking in dienst genomen. Bestuurders kunnen eenvoudig de signalisatie naar ‘drop-off parking’ volgen. De parking bevindt zich op het niveau van de bushalte en op wandelafstand van de terminal. Voor het comfort van de passagiers is de wandelroute naar de terminal overdekt zodat passagiers in alle weersomstandigheden droog de terminal kunnen bereiken.

De parking is uitsluitend bedoeld om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten. Parkeren is er namelijk niet mogelijk en de bestuurder mag het voertuig niet verlaten. Wie passagiers wil begeleiden naar de vertrekhal of passagiers komt ophalen, kan terecht in P1, P2 en P3 waar het tarief van 2 euro per half uur geldt.

Starbucks is terug en nog meer shopping nieuws…

De barista’s van Starbucks zijn terug in de vertrekhal van Brussels Airport! De luchthaven was de eerste plaats waar het wereldvermaarde koffiehuis een vestiging in ons land heeft geopend. Later volgden ook bars in de twee pieren van de luchthaven.

De Starbucks-bar in de vertrekhal werd in het kader van de renovatie van de vertrekhal na 22 maart opnieuw gebouwd. De barista’s zullen passagiers vanaf woensdag 21 december weer hun vertrouwde koffie en andere specialiteiten inschenken in de vertrekhal.

Passagiers die naar een niet-Schengen bestemming reizen, kunnen vanaf dinsdag 20 december ook genieten van een heel aantal nieuwe winkels. Deze passagiers gaan sinds 17 maart van dit jaar via Connector en de paspoortcontrole naar Pier B. Op deze nieuwe weg werden toen enkele tijdelijke winkels geopend in afwachting van de nieuwe winkels.

Deze passagiers worden vanaf dinsdag 20 december na de paspoortcontrole in een nieuwe walk through shop verwelkomd, waar ze naast de gebruikelijke duty free producten als parfum, schoonheidsproducten, drank en chocolade ook terecht kunnen in de Belgian Beer Corner. Naast de walk through shop openen ook de winkels SummerTime met juwelen en zonnebrillen, The Belgian Chocolate House met de drie Belgische topmerken Neuhaus, Godiva en Corné Port-Royal. Eerder deze maand was de nieuwe winkel Antwerp Diamonds met exclusieve juwelen al opengegaan in Pier B.

In de komende maanden zullen passagiers met een niet-Schengen bestemming nog meer winkelplezier kunnen beleven, want na de opening van deze winkels gaat de renovatie van de winkelzone naar Pier B verder en zullen nog meer nieuwe en vernieuwde winkels en restaurants de deuren openen.

Leave a Reply