Luchthaven Schiphol als verblijfplaats door inreisverbod

By 31 januari 2017 Amerika, Schiphol, veiligheid

Zes Iraniërs verblijven sinds afgelopen weekend in een lounge achter de douane op Schiphol. Ze waren onderweg van Teheran naar de Verenigde Staten toen het inreisverbod van president Trump voor mensen uit zeven moslimlanden van kracht werd, meldt de Nederlandse publieke omroep NOS.

Toen de Iraniërs op Schiphol moesten overstappen, mochten ze niet meer door. De zes hebben contact gehad met Nederlandse advocaten, maar kiezen er nu voor om terug te keren naar Iran om vanuit daar met Amerikaanse advocaten te procederen tegen het inreisverbod. Ze vliegen waarschijnlijk dinsdag op kosten van de KLM terug naar Teheran.

Het gaat om twee oudere echtparen die hun kinderen in de Verenigde Staten wilden bezoeken. De andere twee zijn jonge wetenschappers die onderzoek zouden gaan doen aan een universiteit.

Leave a Reply