BlogNieuws en informatie van algemeen belang

Vanuit een tribune naar de vliegtuigen kijken – Zaventem luchthavenvervoer

By | Brussels Airport | No Comments
Samenvatting:

Elke dag komen tientallen spotters naar Brussels Airport. De grote verscheidenheid aan vliegmaatschappijen, de speciale toestellen en de dynamiek trekt heel wat vliegtuigspotters, ook van over de grens, naar de luchthaven. Brussels Airport wil hen een veilige en voor spotters interessante plaats aanbieden om hun favoriete hobby uit te oefenen en investeert daarom in de bouw van twee spottersplaatsen in Zaventem en in Steenokkerzeel.

Read More

Uw reis naar Gambia plots afgeraden? Voldoende alternatieven!

By | vakantie, veiligheid | No Comments

Nu Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar hotspot Gambia afraadt, moeten we de zon ergens anders gaan zoeken. Travel World verwijst z’n reizigers door naar buurland Senegal, volgens de touroperators ligt het beste alternatief aan de Rode Zee in Egypte en in Kaapverdië.

De stranden van Gambia werden recent overspoeld door BV’s en dat bleef niet onopgemerkt. Ook heel wat andere Belgen boekten een ticket richting ‘the smiling coast of Africa’, ook wel het nieuwe Egypte genoemd: in Gambia was het veilig, warm, niet te duur, en dat op slechts een zestal uurtjes vliegen. Read More

taxidelen kerstvakantie

Met uw gezin op kerstvakantie? Brussels Airport maak het u gemakkelijker dan ooit!

By | Brussels Airport, Zaventem | No Comments

De kerstvakantie op Brussels Airport brengt veel nieuws voor de passagiers van de luchthaven. Brussels Airport maakt op de drukste dagen van de kerstvakantie een aparte lijn bij de handbagagecontrole vrij voor gezinnen met jonge kinderen. Brussels Airport heeft vanaf deze week ook een nieuwe drop off parking voor vertrekkende passagiers. Reizigers naar niet-Schengenlanden kunnen in Pier B kerstcadeautjes vinden in de nieuwe walkthrough shop en andere nieuwe winkels. Goed nieuws tot slot ook voor de koffieliefhebbers onder de vakantiegangers op Brussels Airport want Starbucks is terug in de vertrekhal.

De kerstvakantie wordt gezellig druk op Brussels Airport. Net als vorig jaar worden in aanloop naar de kerstdagen ongeveer 180.000 passagiers verwacht op de luchthaven. De absolute topdag is vrijdag 23 december wanneer niet minder dan 65.000 passagiers verwacht worden, zowel vertrekkende passagiers die de zon of familie gaan op zoeken als aankomende passagiers die kerst in ons land willen doorbrengen als toerist of bij familie. Voor al deze passagiers heeft Brussels Airport veel nieuws in petto.

Read More

Lawaaierige vliegtuigen binnenkort niet meer over Brussel

By | Brussels Airport, Zaventem | No Comments

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) roept het Brussels Gewest op om af te stappen van de strenge geluidsnormen voor vliegtuigen. Dat doet hij nadat gisteravond bekend raakte dat twee vrachtluchtvaartmaatschappijen vertrekken uit Zaventem omdat ze met hun meest lawaaierige vliegtuigen niet meer over Brussel mogen vliegen. Daardoor worden zo’n 3.500 jobs bedreigd.

Het Brussels Gewest wil vanaf 1 januari een nultolerantie invoeren tegen vliegtuigen die de Brusselse geluidsnormen overschrijden. Luchtvaartmaatschappijen die die normen overschrijden door met lawaaierige toestellen over Brussel te vliegen, dreigen dan forse boetes in de bus te krijgen.

Read More

Controle voor luchthavenvervoer: Eén taxichauffeur bleek zelfs geen rijbewijs te hebben!

By | Brussels Airport, Zaventem | No Comments

De luchtvaartpolitie heeft in juli 56 processen-verbaal uitgeschreven na een controle van taxi’s en voertuigen die instaan voor luchthavenvervoer. De meeste inbreuken hadden betrekking op het ontbreken van de nodige documenten.

De luchtvaartpolitie controleerde in totaal 183 voertuigen. Twintig aanbieders van luchthavenvervoer konden geen keuringsbewijs voorleggen en dertien hadden geen medisch keuringsdocument. Daarnaast waren tien bestuurders niet in orde met de verzekering en reden er acht rond zonder verhuurvergunning.

Read More